/Førerkort C1

Når du skal håndtere lifter, større lastebiler, og andre kjøretøy som er av spesifikke mål og kraft så krever det spesielle førerkort. Det kan noen ganger være vanskelig å vite hva slags førerkrav som stilles ved ulike kjøretøy. Men heldigvis så har mange nettsteder for utleie av lastebiler med lifter og andre større kjøretøy lagt ut kravene for slike maskiner og kjøretøy. For de fleste vil førerkort C1 være nok til å kjøre mindre lastebiler og håndtere lifter. Les mer under for å vite hva førerkort C1 lar deg håndtere av maskiner og kjøretøy.

Hva kan jeg kjøre med førerkort C1?

Førerkort C1 gir deg lov til å kjøre mindre lastebiler og dessuten bilmonterte lifter. Når det gjelder lifter kan du håndtere bilmonterte lifter med maks arbeidshøyde på 30 meter, rekkevidde på 21 meter, og løftekapasitet på over 200 kg. Dersom du er tvil så bør du alltid spørre utleieren av liften eller lastenbilen før du setter deg bak rattet.

Når det gjelder lastebiler så kan du med førerkort C1  kjøre lett lastebil og med en tilhenger på under 750 kg. Totalvekten må ikke overstige 7500 kg og det lov til å ha maks 8 passasjerplasser. I tillegg har du også førerplassen og tilhengeren. Dessuten så må du være minst 18 år. Dersom du skal kjøre en lastebil eller lastebil med bilmontert lift over disse målverdiene så kreves det førerkort C1E som er et trinn over førerkort C1. Da kan lastebilen eller vogntoget ha en totalvekt over 7500 kg, men maks 12 000 kg.

Eget ansvar å ha riktig førerkort

Det er ditt eget ansvar å påse at du har riktig førerkort når du kjører mindre lastebiler med lifter. Dersom du ikke har førerkort C1 så er det ingen grunn til å fortvile, for dersom du allerede har førerkort B, så går det raskt å oppgradere førerkortet slik at du kan håndtere mindre lastebiler og vogntog. Det finnes mange trafikkskoler i Oslo og Akerhus som tilbyr førerkort C1 klassen, så oppsøk nærmeste trafikkskole dersom du trenger førerkort C1.

 


Kontakt

LavprisLiftutleie.no vokser!!

Vi har flyttet inn i nye lokaler i
Stubberudveien 4, 0668 Oslo

Bare fem minutter med bil unna Oslo sentrum og Lørenskog.
Ti minutter med bil fra Lillestrøm / Nordstrand

Vi gleder vi oss til å kunne ta imot besøkende i våre nye hyggelige omgivelser

Org nr 996 673 200 MVA
LavprisLiftutleie.no Tlf: 90 5000 30

Vennligst ring på forhånd i tilfelle vi er ute og leverer.

post@lavprisliftutleie.no

SEND FORESPØRSEL

Navn:
Tlf:
E-post:
Melding: