Måke snø fra taket – Lavpris Liftutleie

/Måke snø fra taket

NÅR BØR DU MÅKE SNØ FRA TAKET ?

IKKE MER ENN EN 1/2 METER SNØ

Konkurransedyktige priser- trenger du pris tilbud? Ta kontakt med vårt samarbeidspartner snørydding -klikk linken!

Nedenfor ser du våre konkurransedyktige priser, ta kontakt i dag og få en måkefri vinter:

Snømåking av tak vil koster omtrent kr 20,-  til kr 30,- per kvm (snøen må være maks 1 m høy og ikke bestå av is). Dersom vi må bruke lift så tilkommer et tilleggsgebyr

Innganger/tilkomst/terrasser og lignende områder vil koster kr 395,- per time

Vedlikehold og diverse kr 395,- / time

Snøfreser kr 90,-  per time, dette inkluderer drivstoff

Oppmøtepris: kr 9,- per km (fra/til Stubberudveien 4, 0668 Oslo)

Vedlikeholdsoppdrag etter forespørsmål er også mulig, ta kontakt for pris.

Prisene ikke inkludere moms. for mer info gå til: oslosnorydding.no 

Når kong vinter kommer så bør man være obs på at tak på både hytter og hus kan plutselig holde mye snø. Når du opplever at det er mye snø på taket så bør du måke bort snøen. Dette gjelder spesielt gamle tak på eldre hus, garasjer og boder. Du vil helst ikke oppleve at taken slår sprekker eller i verste fall bryter sammen. Men når bør du måke taket?

SINTEF Byggforsk har i samarbeid med Statens bygningstekniske etat utarbeidet noen enkle regler for når du bør tenke på å måke taket.

 

Skal du måke snø fra taket? Noen enkle regler

Avhengig av når bygningsåret til huset ditt så har SINTEF Byggforsk laget noen regler for snømåking av taket:

1949 – 1969: Dersom huset ditt ble bygget i denne perioden så bør du huske å på at snø som veier mer enn 1,5 kN/m2 (150 kg/m2) vil være for tungt for lette takkonstruksjoner. Fortalte med andre ord, så bør du ta frem snøskuffen

1970 – 1979: I denne perioden gjelder også grensen på rundt 1,5 kN/m2

Etter 1979: For hus som er bygget etter 1979 så kan du gå ut i fra at den kritiske snølasten på taket vil være omtrent 1,5 – 3,5 kN/m2. Disse verdiene er angitt i Norsk Standard (NS 3479) for hver kommune.

Under har du en tabell som gir en pekepinn på hvor mye snø som må til for at det blir kritisk last for taket ditt. Gammel snø vil ha høyere høyde enn våt snø, så vær obs på at snøen på taket ditt kan veie mer enn det ser ut.

 

Snøtyper, vekt og last

 Type snø og egenvekt Kritisk snølast kN/m2
1,5 2,5 3,5
Snø som er gammel
(300 kg/m3)
0,5 m 0,8 m 1,2 m
Snø som er våt
(400 kg/m3)
0,4 m 0,6 m 0,9 m

Kontroller hustaket!

Når det snør mye ute så bør du gå ut og ta en titt på taket. Se gjerne om huset endrer seg på noen måte. Noen ganger kan du merke at det er altfor mye snø på taket når dører og vinduer går langsommere. Dessuten kan du merke det på bøyninger eller lyder som knirk og smell i huskonstruksjonen. Det beste er å måke bort mye snø på taket før uhellet er ute.

I tillegg bør du kontrollere garasjer og boder som står frittstående. Disse bygningene har vanligvis en mer svakere konstruksjon, og som følge av dette tåler de mindre snø på taket. Terraser, verandaer og balkonger er også viktig å kontrollere for snømengde. Dersom det er mer snø enn konstruksjonene tåler kan det ende i store skader. Husk at takras kan skyve store mengder snø ned på balkong, så vært obs på snømengden på taket.

Måke snø fra taket forsiktig!

Når du måker snø så bør du måke snømengden jevnt. Fortalt med andre ord, så må du fordele snømengden i omtrent like store mengder. For å forhindre at taket blir skjevt belastet så bør måke like mye snømengder i alle retninger. Det er også lurt å ikke måke bort alle snøen, for da kan du skrape taket med snøskuffen. Det er ingen fare å la omtrent 10 til 15 cm være igjen på taket.

Hvis du huset ditt ligger ved gågater eller ved områder som er traffikerte, så bør du sørge for at ingen får snø på seg ved et uhell. Sett gjerne opp et skilt hvor du sier i fra at du måker snø fra taket. Dette kan spare deg store uhellskostnader, for våt snø kan gjøre skader på både personer og eiendeler, f.eks. is og snø kan lage små bulker på parkerte biler.

Måk taket før det er for sent

Om vinteren kan hustak bli veldig belastet av store snømengder, og dette kan skje svært fort.  I løpet av en snøtung vinternatt så kan taket fort bli dekket av store mengder snø. Derfor er det lurt å måke taket før snøen skaper en kritisk belastning på taket. Ikke vent til det er for sent, for ved allerede 40 cm med tung snø så kan taket bli overbelastet. Kontroller taket ofte om vinteren, og husk at det er bedre med litt for lite snø enn for mye snø. Vanligvis tåler tak helt opptil 2 ganger så mye som den kritiske snølasten, men for å være på den sikre siden så bør du måke snø enten ved det kritiske punktet eller litt før.

Sjekk høyden på snømengden

Bygninger som har blitt bygget før 1979 bør ikke ha over 50 cm snø på taket. Når snøen er våt så skal høyden være enda lavere, ettersom våt snø veier mer enn ny eller gammel snø. Nye bygninger tåler mer og skal klare opptil 120 cm tørr snø, men når det gjelder våt snø så skal ikke høyden være mer enn 90 cm. For å være å på den sikre siden så er det lurt å måke taket ofte om vinteren, spesielt i perioder med mye snø.

tjenester-img5


Kontakt

LavprisLiftutleie.no vokser!!

Vi har flyttet inn i nye lokaler i
Stubberudveien 4, 0668 Oslo

Bare fem minutter med bil unna Oslo sentrum og Lørenskog.
Ti minutter med bil fra Lillestrøm / Nordstrand

Vi gleder vi oss til å kunne ta imot besøkende i våre nye hyggelige omgivelser

Org nr 996 673 200 MVA
LavprisLiftutleie.no Tlf: 90 5000 30

Vennligst ring på forhånd i tilfelle vi er ute og leverer.

post@lavprisliftutleie.no

SEND FORESPØRSEL

Navn:
Tlf:
E-post:
Melding: